500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

divendres, 24 d’abril del 2009

HEM TROBAT EL MENHIR MÉS GRAN DE L'ESTAT!!!

Com sempre més a: http://www.feliuguillaumes.cat


Hem trobat un menhir!!!,

Pel que sembla Mollet (i el Vallès Oriental i Catalunya) tindrà el menhir més gran de tot l'Estat Espanyol i un dels més grans d'Europa, que vol dir del món (5 metres i 6 tones), l'hem trobat a 11 metres de profunditat quan excavaven el parking de Les Pruneres, és un menhir de granit, la qual cosa sembla que també és força excepcional (normalment són de pedra arenisca, el granit és molt més difícil de treballar).

Us he improvisat unes fotos per que pugueu fer una ullada completa, volia compartir el que he vist aquest matí amb els meus amics i amigues. Com podreu endevinar per les fotos, la pedra està profusament decorada.


Mollet va dinamitar el dolmen que tenia als anys 60 (La Pedra Salvadora) per fer la B-30, però sembla ser que els déus (o la Deesa pel poc que sé del Neolític) han estat generosos amb nosaltres ... i segur que sant Jordi i sant Vicenç també.

Espero que aquestes pobres imatges us puguin transmetre l'emoció que he sentit aquest matí al veure una creació de gent de fa 5000 anys que estaven al costat de casa meva ... i de casa vostre si sou catalans.

Més informació sobre el tema a: http://paper.avui.cat/barcelona/detail.php?id=162059


dimarts, 7 d’abril del 2009

30 ANYS D'AJUNTAMENTS DEMOCÀTICS ... AMB L'AJUT DE TOTS




I més a: http://www.feliuguillaumes.com/

Una taula rodona amb representants dels partits presents al primer consistori democràtic al 1979 després de la Transició, va ser l'acte de commemoració dels 30 anys d'ajuntaments democràtics. En el debat, els diferents ponents van parlar de la situació que es van trobar en la seva entrada a l'ajuntament, del Pacte de Progès (que incloia PSUC, CiU i PSC-PSOE) del cop d'estat del 23-F i del primer pla urbanístic municipal que van el·laborar i on es va definir quin model de ciutat voliem. En Josep Torrecillas, representant del PSUC, va destacar la unió dels membres del consistori, i va afirmar que "vem fer realitat un somni després de 40 anys de franquisme". Així mateix, Antonio Sánchez, que al 1979 era membre de CUII (conglomerat d'extrema esquerra), va afirmar, en relació al 23-F q "vam aprendre a sortir de la primera amenaça de la democràcia". D'altra banda, el representant de CDC, Arcadi Viñas, el nostre Arcadi, un dels 200 fundadors de Convergència a Montserrat, va demostrar, una vegada més els seus coneixements enciclopèdics de la Ciutat, va parlar del Pla Sagarví, de l'ACTUR de Gallecs, del primer Pla General, va explicar diverses anècdotes d'aquells primers anys de democràcia ... algunes un punt cruels, tot i que significatives: on eren determinats grups la nit del 23-F?.... a l'Ajuntament no, fins la matinada quan ja es va veure que el cop havia fracassat....no va dir cap nom en concret, però a un dels grups li va faltar temps per justificar-se...

La segona part va tenir un record especial per a la primera alcaldessa de Mollet de la democràcia, Anna Bosch, que va morir el passat mes de gener

dilluns, 6 d’abril del 2009

JOSEP RULL I EL QUART CINTURÓ FERROVIARI


El dia 2 d’abril varem tenir en Josep Rull, portaveu de CiU al Parlament per temes d'infraestructures, per parlar-nos del tan cacarejat cinturo ferroviari ... fet el 2015 ens varen dir, sense comentaris, llegiu el resum de la intervenció:

En referència al Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015, en Pep, va fer les següents consideracions:

• El Pla és del tot insuficient per atendre les necessitats de millora de la xarxa existent i no pot garantir la captació més usuaris actualment usuaris del transport privat.

• El Govern d’Espanya, amb el Sr. Rodríguez Zapatero però també amb la ministra Sra. Chacón han incomplert la seva promesa feta durant la campanya electoral d’invertir 6.135 milions d’euros. En aquest Pla presentat només es parla de 4.000 milions d’euros (un 35 % menys)

• La principal infraestructura afectada, de fet desapareix del Pla, és la línia orbital que ha de permetre als usuaris del Vallès Oriental, deixar de tenir la dependència radial amb Barcelona. Des de CiU, exigim que aquesta infraestructura estigui operativa abans del 2016.
Ara ells diuen que el 2026 s'ho tornaran a mirar ...

• Igualment, també s’ha d’incorporar al Pla la previsió de quadruplicacions de les vies en els accessos a Barcelona, per tal de guanyar velocitat comercial i potenciar els trens semidirectes i els serveis de mitja distància (Catalunya Exprés).

• És important posar de manifest la diferència d’inversió (5.000 milions d’euros) prevista per al Sistema de Rodalies de Madrid, que actualment pot fer més de 200 milions de viatges a l’any mentre que a el de Barcelona només en pot fer 114 milions. Per Madrid està previst fer 115 Km de línies noves mentre que a Barcelona només se’n preveuen fer 80 Km.

• També s’ha de fer notar que les unitats de tren utilitzades a les Rodalies de Barcelona son les més velles de tot l’Estat i aquest fet s’ha incrementat notablement durant els darrers 4 anys.

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena