500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

divendres, 27 de febrer del 2009

ESCUDELLA BARREJADA .... DE CULTURES


Dimarts, 24 de febrer vaig acompanyar a l’equip local de Convergència de Sant Feliu de Codines a la tradicional escudella de Carnestoltes, els companys havien reservat una taula a la plaça de l'Ajuntament, a l'aire lliure, per gaudir de la "menjada popular" organitzada per l'associació "sense estovalles".

Ens acompanyaven també l’Àngel Colom, Xavier Cos, Mbaye Babacar Gaye i Esther Padró, del Secretariat d'Immigració, així com, Roger Mestre (president de l'Agrupació de Sant Andreu, a Barcelona), els anfitrions convergents eren en Roc Fernàndez, president local i els regidors de CiU de l'Ajuntament, Anna Vilarrasa i Cristina Buj, així com els membres de l'executiu de
Convergència, Andreu Castellet i Manoli Navarro.

La visita de la delegació del Secretariat d'Immigració, era també per fer contactes amb col.lectius de nous catalans, sobretot d’origen paquistanès cristià, la major part dels col·lectiu cristià pakistanès al nostre país es concentra a Sant Feliu de Codines.

Un fotimer de veïns i veïnes feien cua a l'espera que el mossèn beneís l'Escudella que estava coent en 10 calderes. En Colom, cosa que ja sabíem, va demostrar ser un mestre en relacionar-se amb tothom, això que ara en diuen “networking” però que els meus pares en deien ser “dicharachero”, total, que varem sortir d’allà coneixent a molta més gent (almenys jo) que a l’entrada i augmentant profundament els coneixements sobre els arcans de l’el·labboració de l’escudella, cosa que de ben segur ens serà de bon profit (literalment).

A la tarda, visitarem l'empresa "Àpats Food", que dirigeix Ramon Carner i el seu pare, dedicada a l'elaboració de plats cuinats i a la cuina de qualitat. Un dels treballadors, l'Èdgar, veneçolà, que ha mostrat el seu interès a poder parlar el català, hi va trobar parella lingüística: la Cristina Buj, regidora de Convergència a Sant Feliu

En Ramon és un patriota; és l'"inventor" de la soda catalana, de cerveses com “Cap d’Ona” (per mi sempre havia estat un misteri el perquè d’aquest nom, allà vaig poder preguntar i em varen contestar que el no evoca l’escuma comú a la cervesa i l’ona marina ... òbviament vaig deixar en evidència la meva poca imaginació) licors, com Jaume I, begudes energètiques anomenades "Desperta Ferro",... etc.

Una jornada profitosa .... des de tots els punts de vista, incloent el gastronòmic.

dissabte, 21 de febrer del 2009

JORNADA COMPLETA AMB ARTUR MAS



El dia 20 de febrer varem tenir en Mas al Vallès Oriental, els actes varen ser tots amb lògica de Casa Gran: oberts a moviments socials, esforçant-nos en reincorporar a primera fila gent que havia estat destacada a casa nostra, ocupant-nos dels problemes reals de la gent. Varem definir la jornada en tres actes:

- Prendre contacte amb qui més pateixen la crisi econòmica: reunió amb entitats socials

- Prendre contacte, amb els que la pateixen d’una altra manera ... i que en tot cas ens en trauran: empresaris i empresàries.

- Acte d’homenatge als nostres ex-regidors i ex-regidores, alguna de la nostra millor gent als que volem tornar a veure en primera línia.

Aquí teniu el resum de la jornada:

En Mas primerament va dinar a l’Hotel Augusta de Vilanova amb representants d’entitats socials de la comarca: sindicats, Creu Roja; Caritas, el Xipre, Fundació Martí l’Humà, Fundació Vallès Oriental etc. Totes l’hi van insistir que la seva feina s’ha multiplicat per la crisi, mentre que l’ajut de les administracions cap a ells (sobretot la Generalitat), en el millor dels cassos s’ha alentit i en alguns casos ha desaparegut. En Mas va comprometre el suport de CiU.


A la tarda, a l’ajuntament de Vallgorguina, es va trobar amb petits empresaris del Baix Montseny, la problemàtica que li van presentar tenia també a veure amb les administracions (el seu retard a pagar les seves comandes contraposat als recàrrecs que immediatament imposen quan es retarda el pagament d’impostos per exemple), però més van parlar del gran problema que els hi representa l’obtenció de crèdits bancaris o les condicions draconianes que imposen bancs i caixes per donar-los.


En Mas va exposar les mesures de CiU contra la crisi que incloïen la moratòria per a les empreses de l’IVA que no cobren, i el pagament per part de les administracions a 60 dies (encara que s’hagin d’endeutar per fer-ho), com formes de sortir de l’atzucac “pontejant” els problemes que posen els bancs i caixes, aquestes mesures donen liquiditat al sistema i no requereixen intervenció de bancs, també va parlar d’una política d’avals a les empreses per part de les administracions per ajudar-les a obtenir crèdit.


Finalment, a la nit, a Sant Antoni de Vilamajor, en Mas va participar en un sopar amb més de 700 persones, més de 300 dels quals regidors i exregidors de CDC, en homenatge als 35 anys d’ajuntaments democràtics. L’acte es va fer segons l’itinerari de Casa Gran del Catalanisme, ja que hi havia un bon nombre de exregidors que en el seu moment varen abandonar el partit o independents que progressivament s’han anat apropant al projecte de la Casa Gran.
En tots els actes en Mas va anar acompanyat tant de mi mateix com a president comarcal com del Jordi Turull, diputat al Parlament pel Vallès Oriental i president de la federació de les comarques de Barcelona de CDC.

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena