500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

divendres, 18 de juliol del 2008

CONVERGÈNCIA 2.0

Més informació a: http://www.feliuguillaumes.cat

Ara el futur només depèn de nosaltres, no de les condicions que ens trobem, sinó de les nostres decisions, això resumeix la intensa feina que els 2072 delegats i delegades han estant fent durant aquest el cap de setmana del 12 i 23 de juliol en el 15è Congrés de Convergència Democràtica de Catalunya

“La feina comença a partir d’ara”, ha assenyalat Mas, “Ara hem de fer que les expectatives que s’han desvetllat es tradueixin en suport per part de la gent, i no només electoral”, ha dit i ha reiterat que “fem una aposta molt decidida per la Casa Gran del Catalanisme, perquè hi ha d’haver una suma d’esforços de la gent catalanista, no podem recular i fer una Catalunya més petita”. I ha afirmat que “ens reafirmem en la necessitat de deixar-nos ajudar, i d’escoltar”.

Ens deia en Felip Puig: deien que faríem un congrés d’oposició. Doncs no, hem fet un congrés d’alternativa i alternança. També es deia que seria el Congrés del trencament amb Unió. Doncs no, no tendirem al caïnisme que sempre ha patit el catalanisme polític. Això sí, treballarem per millorar” les relacions i el funcionament de la federació, “més Convergència i Unió que mai”. I també volien que se’ns veiés amb més radicalitat, doncs tampoc, tot i que és normal que aspirem a ser un país normal a Europa i al món.

És clar que apostem pel dret a decidir perquè només amb més autogovern i més sobirania podrem afrontar els efectes de la situació econòmica i es podrà afrontar els nous atacs que venen des de l’Estat espanyol. Ni baralles internes, ni trencament amb Unió, ni derives radicals.

Està clar que amb aquest Congrés Convergència ha renovat el seu compromís amb Catalunya que és la nostra raó de ser i ha servit també per reafirmar la nostra confiança i convicció que Artur Mas és el President que Catalunya necessita.

Les dues línies que han d’orientar la nova tasca: La primera, com a partit majoritari, amb voluntat de centralitat, hem de reflectir tot el que representa aquesta centralitat. I segon, un partit que clama per la regeneració política i democràtica, ha de predicar amb l’exemple.

El Congrés ha marcat com imprimir caràcter a Convergència: ser el partit de la gent del país, estar al servei de la gent del país, hem de ser un partit format per la gent del país en la seva diversitat i la seva pluralitat; un partit on hi tingui cabuda tothom. Varem néixer amb obertura ideològica des de la socialdemocràcia, el pensament socialcristià i plantejaments del liberalisme i ara ens hem d’obrir a diferents ideologies i nous pensaments perquè no hem de posar barreres quan hi ha un comú denominador que és Catalunya, hem de ser vius, en una societat viva, dinàmics en una societat dinàmica, ambiciosos en una societat ambiciosa i democràtics en una societat democràtica.

Convergència esta presta per lluitar contra la desafecció a la política i a treballar per un partit obert i de debat ja que només pot posar pegues a la democràcia el que té por dels criteris de la gent.

Convergència està a punt, es nota, retornarà la il·lusió per Catalunya.


Feliu Guillaumes i Ràfols

Ha estat vicepresident de la ponència de

la Casa Gran del Catalanisme al XV Congrés de CDC


2 comentaris:

Albert Miró ha dit...

Molt ben explicat, comparteixo les teves sensacions, molt bona feina plena d'idees i propostes, excel·lent lideratge i un equip preparat i compromès.

El gran repte és sumar amb el teixit polític, la societat civil i personalment, per compartir el projecte de la Casa Gran del Catalanisme.

JPuigMartin ha dit...

Primer de tot, enhorabona per haver reactivat el bloc! En segon lloc, estic d'acord amb tu sobre el missatge que CDC ha transmès, però trobo a faltar un full de ruta clar, que permeti passar dels discursos autocomplaents a la generació d'opinió pública. Per a posar un exemple: si deixem de banda les campanyes electorals, que no serveixen per a res a causa de la saturació de l'electorat, quines altres vies hi ha per a engrescar els molletans (especialment els antics votants pujolistes, avui psceros fins el moll de l'os) en aquest projecte?

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena