500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

dijous, 21 de febrer del 2008

TAULA RODONA A BRUSSEL•LES

Molt més a http://www.feliuguillaumes.cat

Ahir vaig participar a Brussel·les en una taula rodona electoral amb els altres partits de l’arc parlamentari. Estava organitzat pel Casal Català de la Ciutat (per cert l’únic d’allà que no rep subvenció de L’Estat Espanyol, quines casualitat oi!). L’acte és va celebrar a la Delegació del Govern Català davant la Unió Europea.

Potser per la llunyania de casa i tot i que hi van haver enfrontament força durs ... bé especialment el meu amb el representant del PP sobre l’ensenyament en català i la doble línia que ells ens volen imposar, malgrat això, vull dir que va ser el debat més constructiu en que he participat fins ara. La representant socialista (número 11 de la llista i actual diputada, Meritxell Batet) va defensar l’obra feta pel Govern Central, podem pensar que no és molt, però és millor això que l’argument primari de, que ve el llop, que ve el llop!!, referit al PP, a que ens tenen acostumats.

Les intervenció d’Iniciativa (Santi Cayuela, candidat al Congrés i regidor de Cerdanyola) va ser més previsible, ens va intentar convèncer de que era més “sostenible” dessalinitzar l’aigua de mar a Almeria amb energia treta de centrals de cicle combinat (que per tant gasten fuel i llencen CO2 a l’atmosfera) i desprès portar-la en vaixell fins aquí que transvasar un ramal del Roina, però s’ha de dir que va ser clar i contundent pel que fa a temes com Kossove o la llengua catalana.

El ponent del PP, Alejandro Fernández, (regidor de Tarragona, diputat provincial i coordinador provincial de campanya), malgrat el que he dit abans sobre la llengua, va ser molt moderat sobre

és el que és la línia habitual del seu Partit i va dir coses entenimentades, sobretot pel que fa a la reforma de l’ensenyament i donar autoritat als professor.

Finalment el representat d’Esquerra (Andreu Bosch, número cinc de la llista per Barcelona i alcalde de Teià), em va semblar una persona molt qualificada, allunyada del discurs una mica superflu i fàcil del seu Partit, a Teia tenen sort de tenir aquest noi al front d’ERC.

Estic content d’haver estat l’únic en presentar una bateria de propostes per millorar la situació dels catalans a l’exterior, que era en definitiva el nostre públic. Pel demès vàrem parlar d’emigració, participació de l’Església en el debat públic, impostos i pactes electorals. En aquest punt vaig recordar la meva vella idea de que els catalans no podem fer créixer als dos partits que o ens han posat en la situació crítica de les infraestructures actuals o han fet de l’anticatalanisme la seva divisa, no els podem votar per dignitat i per interès ... per fer-nos valer.

Em va impressionar fortament el nivell del públic, la majoria eurofuncionaris o membres d’empreses que treballen en temes de la Unió, el torn de preguntes va tenir un nivell altíssim, i malgrat que el debat va durar dues hores, va ser una autèntica delícia. Desprès ens van portar a sopar i vàrem acabar tard,.... i avui m’he reunit amb les entitats de Gais i Lesbianes de Catalunya, també ha estat molt interessant i espero que productiu en el futur .... però això ja serà tema del proper post, que avui és tard, m’he hagut de llevar d’hora per l’avió ... i demà comença “oficialment” la campanya


L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena