500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

divendres, 27 de febrer del 2009

ESCUDELLA BARREJADA .... DE CULTURES


Dimarts, 24 de febrer vaig acompanyar a l’equip local de Convergència de Sant Feliu de Codines a la tradicional escudella de Carnestoltes, els companys havien reservat una taula a la plaça de l'Ajuntament, a l'aire lliure, per gaudir de la "menjada popular" organitzada per l'associació "sense estovalles".

Ens acompanyaven també l’Àngel Colom, Xavier Cos, Mbaye Babacar Gaye i Esther Padró, del Secretariat d'Immigració, així com, Roger Mestre (president de l'Agrupació de Sant Andreu, a Barcelona), els anfitrions convergents eren en Roc Fernàndez, president local i els regidors de CiU de l'Ajuntament, Anna Vilarrasa i Cristina Buj, així com els membres de l'executiu de
Convergència, Andreu Castellet i Manoli Navarro.

La visita de la delegació del Secretariat d'Immigració, era també per fer contactes amb col.lectius de nous catalans, sobretot d’origen paquistanès cristià, la major part dels col·lectiu cristià pakistanès al nostre país es concentra a Sant Feliu de Codines.

Un fotimer de veïns i veïnes feien cua a l'espera que el mossèn beneís l'Escudella que estava coent en 10 calderes. En Colom, cosa que ja sabíem, va demostrar ser un mestre en relacionar-se amb tothom, això que ara en diuen “networking” però que els meus pares en deien ser “dicharachero”, total, que varem sortir d’allà coneixent a molta més gent (almenys jo) que a l’entrada i augmentant profundament els coneixements sobre els arcans de l’el·labboració de l’escudella, cosa que de ben segur ens serà de bon profit (literalment).

A la tarda, visitarem l'empresa "Àpats Food", que dirigeix Ramon Carner i el seu pare, dedicada a l'elaboració de plats cuinats i a la cuina de qualitat. Un dels treballadors, l'Èdgar, veneçolà, que ha mostrat el seu interès a poder parlar el català, hi va trobar parella lingüística: la Cristina Buj, regidora de Convergència a Sant Feliu

En Ramon és un patriota; és l'"inventor" de la soda catalana, de cerveses com “Cap d’Ona” (per mi sempre havia estat un misteri el perquè d’aquest nom, allà vaig poder preguntar i em varen contestar que el no evoca l’escuma comú a la cervesa i l’ona marina ... òbviament vaig deixar en evidència la meva poca imaginació) licors, com Jaume I, begudes energètiques anomenades "Desperta Ferro",... etc.

Una jornada profitosa .... des de tots els punts de vista, incloent el gastronòmic.

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena