500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

dilluns, 6 d’abril de 2009

JOSEP RULL I EL QUART CINTURÓ FERROVIARI


El dia 2 d’abril varem tenir en Josep Rull, portaveu de CiU al Parlament per temes d'infraestructures, per parlar-nos del tan cacarejat cinturo ferroviari ... fet el 2015 ens varen dir, sense comentaris, llegiu el resum de la intervenció:

En referència al Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015, en Pep, va fer les següents consideracions:

• El Pla és del tot insuficient per atendre les necessitats de millora de la xarxa existent i no pot garantir la captació més usuaris actualment usuaris del transport privat.

• El Govern d’Espanya, amb el Sr. Rodríguez Zapatero però també amb la ministra Sra. Chacón han incomplert la seva promesa feta durant la campanya electoral d’invertir 6.135 milions d’euros. En aquest Pla presentat només es parla de 4.000 milions d’euros (un 35 % menys)

• La principal infraestructura afectada, de fet desapareix del Pla, és la línia orbital que ha de permetre als usuaris del Vallès Oriental, deixar de tenir la dependència radial amb Barcelona. Des de CiU, exigim que aquesta infraestructura estigui operativa abans del 2016.
Ara ells diuen que el 2026 s'ho tornaran a mirar ...

• Igualment, també s’ha d’incorporar al Pla la previsió de quadruplicacions de les vies en els accessos a Barcelona, per tal de guanyar velocitat comercial i potenciar els trens semidirectes i els serveis de mitja distància (Catalunya Exprés).

• És important posar de manifest la diferència d’inversió (5.000 milions d’euros) prevista per al Sistema de Rodalies de Madrid, que actualment pot fer més de 200 milions de viatges a l’any mentre que a el de Barcelona només en pot fer 114 milions. Per Madrid està previst fer 115 Km de línies noves mentre que a Barcelona només se’n preveuen fer 80 Km.

• També s’ha de fer notar que les unitats de tren utilitzades a les Rodalies de Barcelona son les més velles de tot l’Estat i aquest fet s’ha incrementat notablement durant els darrers 4 anys.

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena