500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

divendres, 24 d’abril del 2009

HEM TROBAT EL MENHIR MÉS GRAN DE L'ESTAT!!!

Com sempre més a: http://www.feliuguillaumes.cat


Hem trobat un menhir!!!,

Pel que sembla Mollet (i el Vallès Oriental i Catalunya) tindrà el menhir més gran de tot l'Estat Espanyol i un dels més grans d'Europa, que vol dir del món (5 metres i 6 tones), l'hem trobat a 11 metres de profunditat quan excavaven el parking de Les Pruneres, és un menhir de granit, la qual cosa sembla que també és força excepcional (normalment són de pedra arenisca, el granit és molt més difícil de treballar).

Us he improvisat unes fotos per que pugueu fer una ullada completa, volia compartir el que he vist aquest matí amb els meus amics i amigues. Com podreu endevinar per les fotos, la pedra està profusament decorada.


Mollet va dinamitar el dolmen que tenia als anys 60 (La Pedra Salvadora) per fer la B-30, però sembla ser que els déus (o la Deesa pel poc que sé del Neolític) han estat generosos amb nosaltres ... i segur que sant Jordi i sant Vicenç també.

Espero que aquestes pobres imatges us puguin transmetre l'emoció que he sentit aquest matí al veure una creació de gent de fa 5000 anys que estaven al costat de casa meva ... i de casa vostre si sou catalans.

Més informació sobre el tema a: http://paper.avui.cat/barcelona/detail.php?id=162059


3 comentaris:

Mollet 2011 ha dit...

Benvolgut Feliu,

gràcies per aquesta interessant entrada. Comprovar que ja al neolític les planes del Vallès estaven poblades de "proto-catalans" és excepcional.

A nosaltres ens hagués agradat també veure-la d'aprop però no ens ho van permetre, tot i que vàrem ser els primers que en vàrem donar notícia.

Veiérem des de lluny que vas poder fer fotografies de la banda del menhir ens els que, segons tenim entés, s'hi poden apreciar formes antropomorfes.

Les podries compartir amb tots nosaltres?

Feliu Guillaumes ha dit...

Hola nois i noies,

La veritat és que jo les faig fer quan encara no havien dit que no es podien fer per aquell costat, desprès els de la Conselleria de Cultura em varen dir que no en fes us, que el que es veia podia ser molt posterior (de fet ho sembla) i que fins que no n'estiguéssim segurs, si us plau, no ho uses, la veritat es que ho entenc, no podem generar una expectativa i desprès desmentir-la; m'hi vaig comprometre i, com heu vist, en el bloc, ho he respectat a "rajatabla". Ho sento. No obstant quan tingui el "nihil obstat" de Cultura em comprometo a enviar-vos tot el que tinc.

Una encaixada!

Míriam ha dit...

Feliu,
Malgrat els de Cultura, gràcies per la primícia.

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena