500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

dimarts, 15 d’abril del 2008

DE COM LES PARAULES NO SE LES ENDÚ EL VENT: .... de dos comunistes, uns periodistes ... ha! i la Chacón



Més informació a: http://www.feliuguillaumes.cat/

Sempre he pensat que no era massa correcte això de mantenir un Bloc a base de retalls de diaris o cites de discursos, però aquesta vegada he fet una excepció, em sembla que us agradarà la tria (ha costat!!) i els meus comentaris només l’empitjorarien .... simplement gaudiu (les cites en negreta són literals) ... i és que les paraules ja no se les endu el vent ... almenys des que hi ha Internet.



De com Chacón s'oposava al transvasament de l'Ebre

El 9 de febrer, en pre-campanya, va dir: “amb tota rotunditat" "no hi haurà transvasament de l´Ebre”. “Amb l’orgull i la responsabilitat dels que han complert la seva paraula, els socialistes som l’única garantia de l’enterrament definitiu del transvasament de l´Ebre”, i va afegir. “Tothom ha pres consciència menys els que volen continuar mentint”. I en un acte a Sant Jaume d’Enveja, va refermar la seva opinió que el transvasament “hauria estat un error majúscul” i “hem fet les inversions perquè les infraestructures de l’aigua arribin el més aviat possible”.

Font: e-noticies

De com Iniciativa rebutjava les dessaladores

Iniciativa per Catalunya criticava les dessaladores quan CiU estava al govern. En una interpel·lació sobre l'estat dels rius el 13 de febrer del 2002, l'aleshores diputada d'ICV Bet Font va retreure al titular de Medi Ambient, Ramon Espadaler: "la promesa ara, molt recent, de fer més dessaladores, que el que fan, al nostre entendre, és tapar un forat per provocar-ne un altre. I ho dic per la immensa quantitat d’energia que necessiten per funcionar. Potser després no caldrà parlar de la manca d’aigua, però després sí que caldrà debatre d’on traurem l’energia, perquè aquella quantitat d’energia que es necessita, d’on la traurem? Quina font farem servir? Si fem servir, per exemple, gas natural, que és la que s’està posant més últimament, doncs el que fem és incrementar les emissions de CO2, i ho deia: volem arreglar un forat i en provoquem un altre.

Font: e-noticies


El Ródano, dispuesto a vender agua – diari “El Pais” 09/04/2008

El Ródano vierte más agua al Mediterráneo que el Nilo, incluso en periodos de sequía. Vierte al mar 54.000 hectómetros al año y sólo utilizamos 1.000. Las capacidades de trasvase son enormes y se podría estudiar, pero no hemos recibido ninguna petición de trasvase a Cataluña”. La portavoz del Consorcio BRL (Bajo Ródano Languedoc) se mostró ayer así de favorable a estudiar un posible trasvase del Ródano a Cataluña. El proyecto fue analizado en 2001 a petición de CiU pero el PP se opuso, ya que José María Aznar consideró que no era bueno que el abastecimiento dependiera de Francia. El proyecto resurge hoy a petición de los convergentes. “El Ródano es hoy más que nunca garantía de paz entre territorios”, clamó ayer en el Congreso el portavoz Josep Antoni Duran Lleida. José Luis Rodríguez Zapatero se mostró en la réplica dispuesto a estudiar el trasvase pero con una perspectiva de largo plazo. Los 230 kilómetros de tubería estaban diseñados con un coste de 900 millones de euros, según explicó entonces en el Congreso un representante del Consorcio francés. El Consorcio que gestiona el río destaca que incluso en tiempos de sequía tiene agua y que podría trasvasar “hasta 1.000 hectómetros cúbicos al año”, lo mismo que el derogado trasvase del Ebro. Y es que el Ródano es cuatro veces más caudaloso que el Ebro. Su caudal mínimo es de 500 metros cúbicos por segundo y el máximo de 1.700. Mientras, el Ebro ayer en Zaragoza llevaba 176 metros cúbicos por segundo y en verano se queda en menos de 100. En 2001, calculó que el metro cúbico de agua trasvasada costaría 0,24 euros, muy por debajo de los 8 euros que cuesta el agua en barco desde Carboneras o el 0,5 del agua desalada.

El Pais - 9-4-08


Una política de menyspreu
Jordi Cabré


Ara que tot sembla indicar que els de Barcelona rebrem aigua de l'Ebre, una solució per la qual ni el president Montilla ni el conseller Baltasar apostaven, podem comprovar fins on arriba la política de fets consumats anunciada per Zaragoza. El secretari d'organització del PSC va plantar-se davant dels micròfons afirmant que les obres per al transvasament del Segre es tirarien endavant i a veure quin govern es nega a obrir l'aixeta. Doncs bé: la veritable política de fets consumats és que el govern català, el seu president i el seu conseller de Medi Ambient assumiran la via Zapatero: l'aigua de l'Ebre. I a veure quin govern és capaç de plantar cara a allò que decreti Zapatero! En tota aquesta història s'ha mentit al Parlament i no dimitirà ningú, s'ha ocultat informació i no es cessarà ningú, s'ha actuat d'esquena al territori i s'ha desvirtuat una antiga postura ideològica sense que assumeixin responsabilitats els caps de les formacions polítiques que la promovien. Però, de tot plegat, el que és més greu és que es rebutja una alternativa com la del Roine perquè és a 15 anys vista. En primer lloc, no se sap d'on surt la famosa xifra temporal. Però és que, en segon lloc, tots els nostres consellers tenen fills o almenys nebots. ¿S'imaginen un conseller dirigint-se al seu fill o al seu nebot dient-li que per a ell no es prendran en consideració mesures de futur? ¿Que les seves necessitats d'adult no ens preocupen? ¿Que tenim un incendi polític més urgent, que abans ens volem salvar nosaltres? ¿I, a més, que no convé fer favors a les propostes de l'oposició? El més greu de la situació que vivim no és la sequera, ni la mentida, ni la covardia: és el menyspreu permanent als ciutadans. Als d'ara i als que vindran.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 8. Dilluns, 14 d'abril del 2008

4 comentaris:

JPuigMartin ha dit...

Els tres "nos" eren, si no recordo malament: no al transvasament de l'Ebre, no al túnel de Bracons i no al Quart Cinturó, oi?

Feliu Guillaumes ha dit...

Tens rao però n'hi havia més: no als familiars dintre l'Administració, no a l'augment d'alts carrecs a la Generalitat ... no ens deixessim el no als barracots escolars, etc., etc.

Albert Miró ha dit...

Si, son uns mentiders i s'ha demostrat, però la notícia que avui tots els mitjans de comunicació escampen és que "Montilla i Mas s'acusen de mentir en el tema de l'aigua". Posant al mateix sac el denunciant i el denunciat, el mentider i el desemmascarador.

Entrant en matèria, cal fer el trasvassament del Roine, com la línia d'interconnexió amb França, com també el gasoducte de Martorell a Avinyonet. I no descarto que encara manqui algun altre servei que s'haurà de fer (Banda ampla, fibra òptica,...).

La qüestió és: En lloc d'anar fent cada cosa en un temps i un espai dispers, improvisant i marejant al personal periòdicament, perquè no es planifica i executa tot a la vegada racionalitzant la construcció i el territori ?

Això és com els carrers d'un poble, que quan han de passar el gas rebenten el telèfon, la llum i les clavegueres. Un descontrol.

A la fira municipàlia hi ha canalitzacions prefabricades que estan especialment dissenyades per passar d'una sola vegada tots aquests serveis degudament organitzats, preveient un espai per al pas dels operaris que han de fer el manteniment i amb els sensors necessàris per garantir la seguretat.

Fins i tot els romans, quan feien els baixos de les seves ciutats tenien les idees més clares que la totpoderosa civilització occidental que encarnem.

Feliu Guillaumes ha dit...

Efectivament Albert, abans quan alguna cosa no rutllava se'n responsabilitzava -com és lògic- al Govern, ara tot és culta "dels polítics", tots al mateix sac, de fet crec que aconseguir això ha estat l’únic èxit del tripartit al llarg de la legislatura 8des de la seva expectativa és clar. Tota la raó en quan el que dius dels romans, Juli Cèsar va fer construir un pont sobre el Rhin, de 300 metres i 9 de profunditat de l'aigua en 10 dies, la Cloaca Maxima té 2500 anys i encara l'utilitza la Roma actual, això demostra que aquestes coses més enllà de tecnologia són qüestió d'organització i tenir les coses clares. T'imagines obres així ara?, estem en un temps de gent petita

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena