500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

diumenge, 16 de març del 2008

VICENÇ SANCHIS ENS ESTIRA DE LES ORELLES ….. a tots


Més informació a : http://www.feliuguillaumes.cat

Divendres al vespre vaig anar a Granollers a una sessió d'anàlisi de resultats electorals organitzada per Òmnium Cultural, qui feia el tria i remena era en Vicenç Sanchis, el més que prestigiós periodista i antic director de l'Avui .... , no estic d'acord amb algunes de les coses que va dir, amb altres sí, miraré de fer un resum: ens digué que de fet només els socialistes podien estar contents amb el seu resultat a Catalunya ... i de fet tampoc, ja que el mèrit no és seu si no del PSOE, quan es presenta en Montilla els vots cauen a la meitat, el PP que no garli gaire, si perden les eleccions és per causa de Catalunya, CiU sí es vol mantenir feliç dient que han aguantat, val d'acord, però això no els porta enlloc, o s'enfronten (ens enfrontem) a que malgrat els continus desastres del Govern Central i el de la Generalitat no acabem d'arrencar o ens hi haurem d'enfrontar quan les coses vagin mal dades de debò ... ERC la veu abocada a una crisi profunda (i ho lamenta), ICV ja fa temps que ha esdevingut un mer apèndix de la política socialista, conclusió: anem malament i si no reaccionem anirem pitjor.

Estic d'acord en l'anàlisi dels resultats del PSC, difícilment els socialistes podran fer valer els seus escons (grup parlamentari o no), mentre els seus grans resultats siguin a remolc del cartell estatal i, en canvi, no tant sols en unes eleccions al Parlament català, sinó àdhuc en unes municipals, no deixen de baixar. El fenomen del PP crec que és més complex, el PP a Catalunya sempre treu els mateixos resultats en vots des de fa anys, si hi ha més abstenció, van a l'alça, si hi ha molta participació els mateixos vots valen molt menys; crec efectivament que això és sintoma d'una feblesa profunda.

Pel que fa a CiU crec també que els resultats no són per llençar campanes al vol ... sempre que oblidem que des de fa quatre anys hi ha gent que a cada elecció ens canta les absoltes, no ens enganyem, ningú esperava que CiU guanyes dues vegades les eleccions havent perdut el Govern de la Generalitat, tampoc que aguantéssim l'envit estatal en mig d'una bipolarització tan bestia ... ningú hagués pensat que quatre anys a l'oposició encara ens permetés treure més pit ... que el PNB per exemple.

Dit això, motiu pel cofoisme cap n'hi un, repeteixo que el resultat no és cap meravella, en Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat, en Felip Puig i una nota de la JNC així ho han dit, i l'Artur Mas s'ha mostrat coincident.

Crec que no hem aconseguit (o més aviat el tripartit ha aconseguit) que quan es parli del "desastre dels polítics", la gent posi en el mateix sac els que tenen responsabilitat de Govern i els que no en tenen, a vegades hem estat confusos en quan la nostra fermesa a Madrid, la gent encara desconfia de la nostra política de pactes i el nostre missatge era massa racional, massa fred, en Sanchis deia que CiU falla quan es tracta de generar il·lusió, crec que té part de raó, s'equivoca quan diu que CiU això no ho veu.

No vull parlar de la crisi d'Esquerra Republicana, els respecto massa i crec que no ajudaria que un convergent es dediques a burxar, però segons com evolucioni el tema n' haurem de parlar.

Desprès de la xerrada la Junta comarcal d'Omnium em va fer l'honor de deixar-me acompanyar-los al sopar que van fer amb el convidat, no parlaré del que es va dir allà (i creieu-me que em costa!), segurament el senyor Sanchís no parlava pensant que el que deia podia estar l'endemà penjat a Internet ... bé, ni el senyor Sanchís ni cap de nosaltres, només em limitaré a dir que teníem davant un dels més bons analistes de la Catalunya d'avui ... em trec el barret davant el senyor Desclot.

Per cert ... perdoneu la qualitat de la foto, em vaig deixar la màquina a casa (distensió post electoral, suposo) i la vaig haver de fer amb el mòbil.


1 comentari:

Dessmond ha dit...

Segur que no ens pots dir res d'en Desclot?????. Del soparillo, vull dir.

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena