500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

dimarts, 5 de gener de 2010

UNA TUPINADA AMB TOTS ELS ETS I UTS

Dilluns varem fer una Roda de premsa a La Roca, amb el nostre alcalde, en Rafael Ros, en Josep Rull portaveu d'Infraestructures al Parlament i Jordi Turull diputat del Vallès Oriental i cada dia més, martell contra la incompetència i les males maneres de fer política. El resum és de la Berta del Servei de Premsa, a qui li agraïm; no us ho perdeu, quan parlem de maneres de fer d'uns i altres ens referim a coses com aquestes:

CiU ha demanat avui al conseller de Politica Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, que assumeixi i reconegui l’error en l’actuació urbanística del Pla de les Hortes, a la Roca del Vallès, que va tenir lloc sota govern municipal del PSC, i que el Govern Tripartit no va aturar tot i tenir coneixement de les irregularitats i de ser-ne
advertit en reiterades ocasions des del grup municipal de CiU i des del grup parlamentari de CiU al Parlament. Així ho han manifestat avui en la roda de premsa que l’alcalde de la Roca del Vallès, Rafael Ros, i els diputats de CiU al Parlament, Josep Rull i Jordi Turull han ofert en els mateixos terrenys del Pla de les Hortes.

L’alcalde de la Roca del Vallès ha recordat que “el conseller Nadal en seu parlamentària va donar per bona l’actuació de l’ajuntament socialista en diverses ocasions, tant en comissió com en Ple”, i que “ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en data 3 d’octubre de 2009, ha declarat ferma la sentència que anul1la el pla urbanístic del Pla de les Hortes en declarar nul el vot del regidor del
PSC Miquel Estapé en tenir el seu pare terrenys de propietat en el
sector del Pla de les Hortes”.

Josep Rull, per la seva banda, ha anunciat que el grup parlamentari interpel1larà en el primer Ple del Parlament a finals del mes de gener al conseller Nadal sobre aquesta sentència i sobre les responsabilitats derivades de la nefasta actuació del departament que ell dirigeix i del Govern Tripartit. En aquest sentit, Rull ha explicat que “amb aquesta interpel1lació el conseller Nadal i el Govern tindran una última oportunitat per acceptar que es van equivocar i van cometre un error i de ser coherents entre el que es diu i el que es fa”. En el cas que no assumeixin cap mena de responsabilitat, Rull ha avançat que en la moció subsegüent CiU demanarà la reprovació del conseller
de Política Territorial al Parlament.


“No estem parlant d’una qüestió menor, sinó d’uns fets greus, una tupinada amb tots els ets i uts i així ho ha dictaminat la justícia”, ha manifestat el diputat de CiU, que hi ha afegit: “Són sorprenents les crides a la confiança que fa el Govern, el PSC i el conseller Nadal, quan no prediquen amb l’exemple”.

Rull afirma que per part de la Generalitat “es va prendre una decisió no legal sabuda i volguda pel conseller Nadal” i que, “com a últim responsable, va ser advertit moltes vegades d’aquesta actuació que no s’ajustava a dret”, però “des del Govern van fer oïdes sordes al que es deia des de diverses instàncies” i, per tant, “hi ha una responsabilitat afegida”. En aquest sentit, ha recordat que CiU va interpel1lar el conseller sobre aquesta qüestió en seu parlamentària fins a 5 vegades i “va ser advertit d’aquesta flagrant il1legalitat”.

Mesures anticorrupció del Govern cosmètiques?”
El diputat de CiU ha remarcat també que fa relativament poc que el Govern ha aprovat tot un paquet de mesures anticorrupció i de transparència i ha advertit que “si el conseller Nadal no és capaç d’acceptar que s’ha equivocat, aquestes mesures anticorrupció no són creïbles i quedaran com a mesures estricament cosmètiques”. Per aquest motiu, ha insistit en què “ara el conseller Nadal té la possibilitat d’acceptar que hi va haver un error clamorós”, cosa que no va fer abans en seu parlamentària. “Els ciutadans ens demanen que siguem coherents entre el que es diu i el que es fa”, ha conclòs.

Fet insòlit
L’alcalde de la Roca del Vallès, Rafel Ros, per la seva banda, ha fet un relat dels fets fins arribar a la sentència ferma del TSJC i ha volgut destacar “el fet insòlit que el responsable polític de la nul1litat d’un planejament per un vot compromès amb interessos personals i familiars, continuï exercint les seves funcions públiques com a regidor del PSC de l’Ajuntament de la Roca del Vallès i com a vicepresident del Consell Comarcal”.

Per aquest motiu, davant el fet evident que el regidor del PSC, Miquel Estapé, no podia votar en l’aprovació d’un sector on tenia interessos personals i familiars i, tot i així, continua exercint les seves funcions públiques, Rafel Ros ha demanat a les direccions Comarcal i Nacional del PSC que: manifestin si donen suport o no al regidor implicat en aquest escàndol urbanístic, si serà el proper candidat del PSC a les
eleccions municipals de la Roca del Vallès, i si a les seves llistes electorals donaran suport a persones que eludeixen el seu deure moral, ètic i estètic d’abstenció de qualsevol càrrec electe en votacions on es tingui un grau de parentiu.

Ros ha avançat que s’exigirà l’entrega de l’acta de regidor de l’Ajuntament de La Roca del Vallès, que es nomeni un substitut com a vicepresident del Consell Comarcal i que el suspenguin de militància com han fet amb l’ex alcalde de Santa Coloma de Gramenet, tot i que en aquest cas els fets encara no han estat jutjats i ha de prevaler la
presumpció d’innocència fins que no es demostri el contrari.


Per últim, el diputat de CiU al Parlament Jordi Turull, ha criticat que “el Govern Tripartit hagi aprovat una sèrie de mesures contra la corrupció però que cap se l’apliqui a ell” i, per tant, no prediqui amb l’exemple, i ha afirmat que “el cas del Pla de les Hortes és un cas paradigmàtic de sectarisme”.

En aquest sentit, ha exposat que
el PSC té una última oportunitat de demostrar que és coherent i ha remarcat que seria inaudit que se suspengui de militància a una persona pendent de ser jutjada (en referència a l’ex alcalde de Santa Coloma de Gramanet) i no es faci en el cas d’un càrrec electe on hi ha una sentència ferma”.

Més informació a: http://www.feliuguillaumes.cat

2 comentaris:

Josep ha dit...

Caram, com aneu pel Vallès.

Feliu Guillaumes ha dit...

Sí noi, i ja no et dic res de "l'activisme" del Millet (és veí de l'Ametlla, pots trobar els meus posts uns fulls abans) ... però també s'ha de dir que sempre són els mateixos, candidatures independents una mica "sui generis" o socialistes ... que hi farem

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena