500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

dijous, 26 de novembre del 2009

DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GENERE





Us faig un resum de la taula rodona organitzada el dia 26/XI/09 per CiU (Convergència per la Igualtat) amb motiu del dia contra la violència de gènere. Hi heren presents Sonia Ruiz presidenta de la sectorial, Pilar Pifarré, diputada al Parlament i Rosa Garriga, presidenta de l’Associació AGI de dones maltractades

Sonia Ruiz, va dir que coneix l’experiència d’estar al costat de les que ho pateixen i ha fet i farà tot el que calgui per tal q CDC continuí impulsant iniciatives per acabar amb la violència de gènere.
Pilar Piferrer, diputada, va parlar del marc legal a Catalunya, anem poc a poc per manca de diners, cal que algú coordini a tots els poders públics, locals, sanitat, policies, falten més jutjats i potenciar y format unitats policials. Va demanar CiU que la droga i alcohol a no ha sigui atenuant en aquest tipus de delictes contre les dones, també en homes i nens. Cal fermesa en retirar custòdia dels fills i res de règim de visites.

Rosa Garriga, presidenta de l’Associació AGI de dones maltractades, va fer homenatge a totes les que han mort de la mà de les seves parelles. Diu que la llei espanyola respon a una promesa electoral del ZP i té moltes mancances. La llei catalana només recull coses de la llei espanyola. Que hi hagi llei no vol dir que es solucioni el tema, és una Llei amb pressupost escàs. Té molt bones intencions però les dones estan quasi en les mateixes condicions que abans de la llei. A vegades no cal legislar ni parlar tant i cal actuar més. Així ho fan i ho han fet molts països europeus i el panorama és molt diferent al nostre.

No s'ha creat cap casa d'acollida les que hi havia ja projectades per la consellera Rigau de CiU. Ajuntaments de més 20.000 habitants tenen centres d'atenció però amb pocs recursos. Els serveis acollida d’urgència son competència de la Generalitat però no n'ha fet cap. Els consells comarcals i ajuntaments si que han fet la seva part. Hi ha més de 4.000 pisos buits d’Adigsa, que moltes vegades la Generalitat no sap ni on els té per culpa de la paperassa burocràtica que en aquest darrers 5 anys han creat, podrien servir per donar-los a dones maltractades. Els processos burocràtics son molt feixucs. Cal que la Generalitat es posi les piles. No es poden crear expectatives que llavors no es compleixen y que fa que moltes vegades la víctima torni amb l'agressor/a. La llei discrimina no contempla nens, homes i nois q també són víctimes de la violència de gènere.

A PREGUNTES DEL PUBLIC Pilar Pifarrer diu que les 3 conselleries de la Generalita afectades (Interior, Benestar Social i Justícia) no tenen unitat de criteri són de tres partits diferents Tura PSC, Capdevila ERC, Saura IC. Com diu Artur Mas no estem davant d’un govern tripartit, estem davant i en mans de tres governs (o desgoverns) en que cadascú va a la seva en temes importantíssims pel país. En polítiques de NO violència de gènere també s'han perdut 5 anys per actuar.

Tot plegat res que no ens soni, però en aquest tema estem parlant de gent que viu una situació personal dramàtica. Fins quan?






L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena