500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

divendres, 1 de febrer del 2008

LA CASA GRAN AHIR AL CASAL DE MOLLET


El Casal Cultural va acollir ahir una taula rodona sota el títol “El futur del catalanisme des de diferents opcions polítiques”.
Jaume Solà, refundador d’ERC a Mollet, Àngel Cuní, fundador de CDC a la ciutat i Oriol Fort, regidor socialista de 1991 a 2007, van participar; l’acte, va ser moderat per Francesc Homs, diputat al Parlament per CiU, i ponent del nou Estatut de Catalunya

Jaume Solà, va introduir al debat els tres projectes que hi ha, segons el seu punt de vista, en el catalanisme actual: l’autonomia, el federalisme i la sobirania. Així, Solà va assegurar que Catalunya no té cap avantatge competitiva a Espanya, i que la solució passa per la sobirania. Per poder donar aquest pas Solà va explicar que cal “unitat, sentit d’estar i una internacionalització de la nostra causa”.
Per la seva banda, Oriol Fort va aclarir, que el catalanisme no s’ha de refundar, sinó que s’ha d’adaptar al segle XXI., aquest debat s’ha de produir en “l’aixopluc del Parlament de Catalunya”, va esmentar algunes idees sobre les que treballar: anàlisis d’allò que diferència la nació catalana, i pèrdua dels signes d’identitat, sobretot l’ús del català.
Àngel Cuní va assegurar que Artur Mas “ha estat prou valent per posar aquest tema sobre la taula”. la Casa Gran és “un lloc on totes les persones es poden trobar bé i hi poden entrar”, va assegurar que Catalunya té un enemic molt gros: la seva situació geogràfica., entre dos grans estats i com a terra de pas.

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena