500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

dijous, 7 de febrer del 2008

LA CASA GRAN AHIR AL CASAL DE MOLLET, segon acte


El Casal Cultural va acollir ahir una taula xerrada sota el títol “La relació de Catalunya amb Espanya” .


El membre del Consell General del Poder Judicial, i fundador del Cercle d’Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, va explicar la relació catalana i espanyola en la segona xerrada organitzades per CiU

L’acte fou presentat per mi, com podeu veure a la foto de baix, hi havia força gent.


El prestigiós jurista va argumentar que Catalunya nomes troba, problemes i limitacions dins una Espanya que no li dóna competències ni quan si compromet per llei (Estatut del 79 o l’actual) i que “ni tan sòls ens considera un subjecte diferent, amb el que s’ha de mantenir diàleg”.


López es va referir, sobretot, a l’àmbit lingüístic i competèncial . “Aviat podrem celebrar el 30 aniversari de la no transferència de certes competències a la Generalitat, com és rodalies, ja prevista en l’estatut del 79”.


Pel conferenciat nomes hi han tres finals possibles: “L’extinció de la nació catalana, la independència catalana o fe compatible les dues nacions en un mateix Estat”. La primera no és desitjable, la tercera ha donat de si el que podia durant aquests 30 anys, ara és el moment d’encarar la plena sobirania.

Desprès el varem dur a sopar, fins cap allà la una ens va explicar històries de "La Villa i Corte", algunes eren d'aquelles "para no dormir"


Amb aquesta segona xerrada a Mollet i en general al Vallès semble el lloc on es pren amb més empenta això de la Refundació del Catalanisme.

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena