500 anys q els catalans som imbècils Hem de deixar de ser catalans?No, hem de deixar de ser imbècils

dilluns, 3 de març del 2008

LES MALES ARTS D’OLIVEIRA DE FIGUEIRA, Zapatero i en Tin-Tin

Més informació a: http://www.feliuguillaumes.cat

Ahir vaig tornar del darrer acte cap allà a les set de la tarda, era el primer vespre que tenia lliure des de pre-campanya, vaig seure al sofà i ... bé, m’he despertat avui, a la meva dona (que m’acompanya a tot arreu) li va passar el mateix però ella amb la prudència d’haver-me posat abans al llit, serveixi aquest petit preàmbul personal per justificar de nou que hagi entrat avui el resum de dos dies.

Varem començar la jornada a les 9 del matí fent el mercat de Lliça de Munt, repartíem xocolatada amb coca, la qual cosa, tot sigui dit, ens va permetre esmorzar prou bé, ens va rebre el nostre president local l’Albert Sauqué, però va haver de marxar al cap de poc perquè era un dels organitzadors de la calçotada que la gent de la Vall del Tenes feien a Lliça de Vall.

Jo em vaig quedar amb la Núria Santacana, candidata número vint al Congrés i representant de la Unió de Joves i amb la nostra gent d’allà. Amb la Núria varem passar parada per parada (si no els veiem molt atabalats), ella és d’allà i vaig veure que era una persona prou coneguda.

Poc desprès de les onze vaig veure que podíem arribar a l’acte que és feia a Vallrromanes, on estava previst que parlés el diputat de la comarca en Jordi Turull. Efectivament hi fórem a temps, a part d’en Turull, l’alcaldessa Maria Cabot i el cap local, en Cèsar i havia l’escriptor Toni Ibañez, llàstima no haver-ho sabut, tinc un llibre seu i me l’hagués pogut dedicar, el Toni a part d’escriptor i poeta és un blocaire de pro, veieu el seu bloc http://entrellum.blogspot.com/

A Vallromanes em van fer lloc en el miting, de manera que dos mitings i un mercat en un dia, no està malament.

Sortim cap a la calçotada de la Vall del Tenes, a l’arribar a Lliça de Vall ens guia l’olor de calçots. Tres-centes persones, una organització perfecte, calçots boníssims ... i varen tenir el detall de que els oradors parléssim al començament, això s’agraeix moltíssim, no hi ha res que et pugui amargar més un bon dinar que saber que has de parlar desprès davant de tres-centes persones.

Varem parlar tots els candidats de la comarca excepte en Lluís Pujolàs que es troba malalt, ja no estava fi quan varem fer el mercat de Sant Celoni, la meva dona patia al veure’l però va aguantar, aquest home és de ferro.

Ens va presentar l’Alcalde Carreres, un dels més votats de Catalunya i va fer el parlament final el diputat Josep Rull, em voldria referir a una frase del seu discurs que em va cridar especialment l’atenció, va parlar d’un personatge del Tin-Tin que és diu Oliveira de Figueira, aquest senyor Oliveira és un venedor de motos nat, pot convèncer a un beduí que compri una estufa al mig del desert, i que es quedi satisfet, ell va comparar el senyor Oliveira amb en Zapatero i els socialistes en general: poca feina però un gran desplegament per vendre-la, penseu en el cas ja explicat en un altre post, de la Llei de Dependències, tenir aquesta habilitat no els fa més bons, els fa més perillosos .... marxem de Lliça veient a les faroles les banderoles vermelles de l’Oliveira –Zapatero, tan de bo la nit del dia nou es posi blanc veient el resultat del nacionalisme a Catalunya, aquí ja no estem per més estufes al desert..

2 comentaris:

Toni Ros ha dit...

Va ser un plaer poder compartir una estona amb tu. El llibre ja te'l dedicaré una altra vegada! Molta sort diumenge!!!

Feliu Guillaumes ha dit...

Gràcies Toni, em deus una dedicatòria (com a mínim!)

L'AVENÇ DE LA DEMOCRÀCIA, feu un clik al Play, val la pena